Kombi Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Petek Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kombi Petek Temizliği Nasıl Yapılır? Petek Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kombi petek temizliği nasıl yapılır, petek temizlik yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Kombinin altında bulunan tesisat dönüş filtresinin mutlaka temizlenmesi gerekir, temizliyoruz.

Kombi genleşme tankı hava ile doldurulduktan sonra tesisat dönüş filtresi temizliyoruz. Bu ayrıntıyı sakın atlamayın muhtemelen sorun düzelecektir. Bu işlemlerden sonra peteklerin tamamı ısınıyor ise kombi petek temizliği yapıyoruz.

Kombi cihazının kendi üzerinde bulunan devir daim motorları ile kombi petek temizliği işlemi asla yapılamaz. Çünkü peteklerimizin alt kısmına çöken pisli, çamur kombinin devir daim motoru ile açılamaz. Kombi bakım esmasında kombi filtresi temizlendi ama açılmadı.

Biz makinesiz kombi petek temizliğinin doğru olmadığını, bu sistemin eski bir sistem olduğunu belirtmek isteriz.

Kombi petek temizliği nasıl yapıyoruz? makinesiz yaptığını iddia eden arkadaşlar sadece ve sadece bu işin zorluğundan kaçıyor olmaları açık ve nettir.  Sorun hale devam ediyor ve peteğinizin makinesiz temizlenmesi söz konusu dahi değildir. Bunun ispatı termal kameralar ile mevcuttur. İyi bir kombi servis insanları kandırmaya gerek duymaz.

Biz İstanbul’daki değerli müşterilerimize bunun yapılmasına asla izin vermek istemiyoruz.

Kombi Motoru ile Petekleri Temizlemek Neden Yeterli Olmaz?

Kombinin basıncı yani itme gücü sadece 1,5 bardır. Petek temizleme makinesinin basıncı ise 6 bardır. Kombi basıncı ile makine basıncı aradaki farkı ne kadar görünüyor..

Örneğin : İnsanların kulağı tıkanıyor istemese te yıkıyoruz. Parmak ile karıştırsak ta yetmiyor. Eczaneden ilaçlar damlalar alıyoruz olmuyor. Kendi imkânlarımız ile açamıyoruz. Kulak burun boğaz doktorlarına gidiyoruz ve doktorlar incecik çubuk ile vakum yapabilme özelliği ile anında kulağımızı açıyor. Kombi petek temizliği de aynı yöntemdir.

Petek temizleme makinesini seri bir şekilde bağladığımızda siz kendi gözünüzle çıkan çamuru, pisliği göreceksiniz. Çocuk bile yapar sözüne inanmayın.

Makinesiz petek temizliğini be yaparım diyene mi inanacaksınız, yoksa siz makine ile yapılan doğru petek temizliğine mi inanırsınız?

Kombi petek temizliğinde makinesinin çerisine kullanılan kimyasallar çok önemlidir. Yanlış bir ilaç kullanılması kombinizi çöpe atmanıza kadar gidiyor. Bunun için kombi tesisatını çok analiz etmeliyiz. Petek Temizliği için doğru adres Doğru Tamir Servisidir.

Müşterilerimizin işin hiçbir şekilde ilaç kullanmadan çözmek isteriz. Neden mi?

Filtreyi temizledik, 6 bar basınç ile gözünüzün önünde 2-3 kez duruladıktan sonra suyun rengini göreceksiniz ki çok farklı olacak.

Kombi Petekleri Nasıl Çalışır? Petekleri Hakkında Bildiklerimiz

Kombi petekleri nasıl çalışır? Doğru kombi peteği bağlantıları nasıl olmalıdır? Seri bağlantı nedir? Nasıl olmalı? Bağlantı yerlerinin ikisi de alt tarafta mı olmalı?

İstanbul’da maalesef ilk döşenen tesisat sisteminin maalesef çoğu yanlıştır. Peteğin üst kısmından giren su aşağı kısmından çapraz olarak sıcak su peteğinden geri gelmelidir. Petekler alt üst şeklinde giriş ve çıkış verildiyse küçük peteklerde kabul edilebilir. 2-3 metrelik peteklerde dönüş zorlaşır çakışma olur. Dolayısıyla uzun peteklerde giriş ve çıkışlar çapraz olmalıdır. Sıcak su üstte olacak şekilde yapılmalıdır. Aksi taktirde kombi peteklerinde düzgün su akışı sağlayamaz. Korkunç olan ise senelerdir aynı bu şekilde bağlı olan ters bağlantı hataları vardır. Sıcak suyu üste bağlamak yerine alt tarafa bağlanmıştır. Dönerek gezmek zorunda olan sıcak su dönüşü alt taraf yerine üst tarafa bağlanmıştır. Mutlaka çapraz bağlantı yapılarak düzeltilmelidir. Bu tespitin yapılması çok kolaydır. Elinizle petek vananızı tutarak kombi açıldığı zaman kaynar su ilk başta alt taraftaki vanayı ısıtıyorsa petek tesisatı ters bağlanmıştır. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi su giriş çıkışı olmalıdır.

Büyük olan kombi peteklerin petek vanaları çapraz bağlantı tekniği ile düzeltiyoruz. İnanın bu teknik çok işe yarar. Daha önce hiç bu kadar ısınmadık dersiniz. Yeni döşenen tesisatlar da giriş ve çıkışın ikisini de alttan vermemiz gerekir. Aşağıdan giren su devamlı yukarıya doğru çıkar ana kolektörden su dağılım yapar yukarıdan aşağıya şelale gibi akar. Daha sonra gerisin geriye çıkış tesisatından çıkar. Giriş ve çıkışların aşağıda olmasının tek bir avantajı var radyatörler çok daha rahat çalışır. Petek hava alma yeri peteğin üst kısmında olmalıdır. Bağlantı hatalı ise istediğiniz kadar petek temizleme makinesi ile yıkayın temizleyin, petek satın alın bu düzelmez. Doğru Tamir servisi olarak müşterilerimize bunu termal kamera yardımı

Peteklerde Çapraz Bağlantı Nasıl Olmalı?

Yeni yapılan yapılarda ustalarımız artık bu hatalara düşmüyor. Çünkü resmi mühendislik firmaları yapmaktadır. Bu da müşterilerimizin çok işlerine yarar.

Yeni döşenen tesisatlar da alt taraftan giren sıcak su diğer tarafta alt olan petek vanalarından rahatça diğer peteğe dolaşımını sağlar. Bu konuda en önemli teknik detay şudur.

Alt taraftan giren sıcak su her zaman kendiliğinden yükselerek yukarıya çıkar. Bu teknik olarak bu şekildedir.  Ana petek kolektörden bir şelale gibi geri düşerek aynı geldiği hızda dönüş yerindeki bağlantı vanasından kombimize geri gider. Bu teknik detay %30 yakıt tasarrufu sağlar. Evimiz daha iyi ısıtır. Peteklerimizde bütün her yerin eşit bir şekilde ısındığını görürüz. Doğru tamir teknik servisimiz müşterilerimize tesisat sistemini komple değiştirdiğinde mutlaka bu doğru bağlantı sisteminde değiştiriyoruz. Ya da müşterilerimiz yeni dairelerinin bu şekilde yaptırmalı.

Birde alttan ısıtmalı ya da kolektörlü bağlantı sistemlerinde ana sorun çıkmaz. Petekleriniz eşit seviyede ısınır ama bütün bor tesisatının yer altında gömülü olması gerekir.

Kombi Kolektör Sistemi Nasıl Montaj Edilmelidir? PEX Borusu Nasıl Olmalıdır?

Peteklerimiz Neden Hava Yapar? Yaparsa Nereden Anlarız?

Kombinizin bakımını yaptırnınız, filtreniz temiz, makine ile petek temizliğini yaptırdıdız her şey yolunda iken peteğinizin bir tanesinin üst kısmının  soğuk alt kısmının sıcak olduğunu fark ettiniz. Bu durumda peteğinizde hava vardır.

Aynı şekilde kombi peteğinizin ortası soğuk sağ ve solu sıcak ise yine peteğiniz hava yapmıştır. Doğru tamir olarak her kombi bakımı ve petek temizliği esnasında bütün kullanıcılarımıza mutlaka petek havası almayı öğretiyoruz.

Yukarıdaki kombi petek havası resimleri ve peteğinizin üst kısımlarının ısınmadığını görüyorsanız petek temizliğini Doğru tamire yaptırmışsanız size hediye olarak verdiğimiz petek havası alma sonrasında bütün kış sezonu boyunca sorun yaşamazsınız.

Kombi petek temizliği hakkında daha detaylı bilgi almak için :

(Anadolu Yakası )  0216 344 10 10

(Avrupa Yakası ) 0212 489 36 30

WhatsApp: 0552 870 30 75 numaralarından Doğru Tamir ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 216 344 10 10
0 212 489 36 30
0 552 870 30 75