Kombi Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Kombi Çalışmıyor Ne Yapmalıyım?

Kombi çalışmıyor ne yapmalıyım, ilk olarak elektrik aksamını kontrol ederek şar teli 1 konumda ya da kombinin fişinin takılı olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

Kombinin su basıncı 1,5 bar seviyesinde olmalıdır. Basınç saatine bakarak 1 bar basıncın altında olan kombilere su basıncı yeterli seviyeye gelene kadar su basılarak tekrar denemeliyiz. Kombide su yok ise asla çalışmaz bundan emin olunuz.

Kombilerinizin arıza kodlarını incelemelisiniz. Çünkü elektronik kombilerde arıza kodları vardır.
Öğreğin: Baymak kombilerde E10 vardır ya da eski analog olan kombilerde kırmızı bir ikaz lambası sinyal verir. Çünkü bu kombilerinizde bir problem olduğunu gösterir. Kombi çalışmaz yalancı bir arızaya düşmüş olur. Bu durumda mutlaka RESET işlemi yapmalıyız.

Kombilerin üzerinde RESET düğmesi genellikle (R) harfi ile gösterilmektedir. Düğme var ise R işaretine çevirerek yapabilirsiniz. Düğme şeklinde basmalı kombilerde ise R düğmesine 3 saniye basarak RESET işlemini yapmalıyız. Bu sayede kombimiz arıza pozisyonundan kurtulabilir.

Kombinin gaz vanasının içeriden ve dışarıdan açık olduğundan emin olmalısınız.
Aşağıdaki resimde örnek olarak gösterilmiştir.

Kombiye RESET Atmak Nedir? Kombi Resetleme (Yeniden Başlatma) Nasıl Atılır?

Kombinin arızaya geçmesi durumunda kullanıcının yapacağı arızadan çıkarma işlemine RESET atmak denir.

Kombilerinizin üzerinde bulunan yazılara dikkat etmemiz gerekir. Meselâ Baymak marka kombilerde E10 arızası çıkar. Analog olan kombilerde kırmızı bir ikaz ışığı yanar. Çünkü bu tip ikaz ve hata kodları kombilerinizde bir arıza olabileceğinin gösterir. Bu durumda kombi hiçbir şekilde çalışmaz. Kombilerde bazen yalancı arıza diye tabir ettiğimiz hatalara düşer. Bu tip hata ve arızalarda Reset atarak kurtulabiliriz.

Kombilerin model ve markalarına bağlı olarak değişiklik gösteren RESET (yeniden başlatma) işlemini yapmalıyız. Kombide RESET düğmeleri R harfi ile gösterilir. Kombilerde çevirmeli buton var ise R harfine kadar çevirerek RESET işlemini yapabiliriz. Basmalı buton var ise 3 saniye basılı tutarak resetleme yapabiliriz.

Kombininiz çalışmama durumunda elektrik kontrolleri, doğalgaz vanası kontrolü, kombi su basınç seviyesi, kombi resetleme gibi işlemlerin yapılmasından sonra arıza devam ediyor ise servis çağırmanız gerekmektedir. Kombinize servis çağırmadan önce iyi araştırmalı güvenli vergi kaydı olan, işinde profesyonel kombi tamir servisi çağırarak kombi arıza tespiti yaptırabilirsiniz. Doğru tamir olarak İstanbul’daki siz değerli müşterilerimize hızlı, ekonomik ve garantili hizmetler sunmaktayız.

Kombide Çıkabilecek Başlıca Arızalar Şunlardır

  • Kombi Ekran Kart Arızası
  • Kombi Ana Kart Arızası
  • Ateşleme Trafosu Arızası
  • Limit Emniyet Termostatı Arızası

Kombiye RESET Yapmak? Kombiye RESET Yapmak Nedir?

Kombinin arızaya geçmesi durumunda kullanıcının yapacağı, arızadan çıkarma işlemine kombiye RESET yapma denir.

Kombiye RESET yapmak ? Kombilerin üzerinde RESET düğmesi genellikle (R) harfi ile gösterilir. R işaretli kombi düğmesinin üzerine basılarak RESET ediyoruz. Yuvarlak düğmeleri ise düğme başlangıç pozisyonunu RESET yazan yere kadar çevirerek 3 dakika bekleyerek yapıyoruz.

Kombinin üzerindeki kırmızı ışık sönerek tekrardan yanıyor ise su basıncı ve doğalgaz var mı diye kontrol etmeliyiz. Aynı şekilde tekrardan deneyin. Bütün bu işlemleri yaptıktan sonra kombi hala çalışmıyor ise güvenilir vergi levhası ve belli kalitesi olan teknik servisleri tercih etmelisiniz. Garanti belgesi veren, üzerinde kaşesi olan teknik servisler baş önceliğiniz olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 216 344 10 10
0 212 489 36 30
0 552 870 30 75