Kombi Neden Yanmaz? Kombi Neden Ateşleme Yapmaz? Bu Durumda ne Yapmalıyım?

Kombi Neden Yanmaz? Kombi Neden Ateşleme Yapmaz? Bu Durumda ne Yapmalıyım?

Kombi Neden Yanmaz Ateşleme Yapmaz, İlk olarak aşağıdaki kontrollerin yapılması gerekmektedir. Kombi yanmıyor ise hemen ateşleme arızasından söz edilmemeli.

Doğalgaz vanasının açık olup olmadığını kontrol etmeliyiz. Çünkü Kombiye doğal gaz geldiğinden emin olmalıyız.

Kombi arıza lambası yanıyor mu diye kontrollünü yapmalıyız. Arıza lambası yanmıyor ise hemen RESET atmalıyız.

Kombi neden yanmaz ateşleme yapmaz. Kombinin su basınç saatini kontrol etmeliyiz. Kombi basınç saatindeki değerin 1,5 bar olası gerekmektedir.

Yukarıdaki belirtiğimiz kontroller yapıldıktan sonra kombi hala yanmıyor ve ateşleme yapmıyor ise aşağıdaki arızaların da birisi olabilir.

Ana kart arızası

Emniyet termik arızası

Ateşleme bujileri arızası

NTC sensör arızası

Fan motoru arızası

Bu tip teknik arızalar teknik donanımı yeterli kombi servis elemanları tarafından yapılmalıdır. Doğru Tamir olarak İstanbul’un tüm semtlerine uzman ekip kadromuzla 7 gün 24 saat hizmet vermekteyiz.

Kombi Ne zaman Otomatik Yapar? Sağlam Bir Kombi Hangi Sıklıkla Çalışmalı?

Kombi ne zaman otomatik yapmalı sorusu çok kapsamlı bir sorudur. Bunun nedeni binanın dış cephe yalıtımı, kombi petek tesisatı, evin metrekaresi, istenilen sıcaklık, kombi filtresinin temizliği olmak üzere birçok parametreye bağlıdır. Normal standartlardaki bir kombinin 45 derece gibi düşük bir sıcaklıkta 11-15 dakika çalıştıktan sonra otomatik yapması gerekmektedir. Gerekli sıcaklığa ulaştıktan sonra 8-10 dakika otomatikte kalarak dinlenir. Kombi dinlenme süresini tamamladıktan sonra tekrar çalışmaya başlar. Bekleme süresinde düşen su sıcaklığını yükselmek için bir müddet daha çalışır. Tekrar otomatik yapar. Kombi bu şekilde döngüde bulunarak 24 saat çalışmaya devam eder.

Sağlam Kombinin Bir Çalışıp Bir Çalışmaması Neden kaynaklanır? Kombi Neden Otomatik Yapar?

Kombiniz bir çalışıp bir duruyorsa ve bunu sık sık tekrarlıyorsa bunun nedeni kombinizin dönüş filtresi büyük ihtimalle tıkalıdır. Kombinin filtresi tıkalı olduğu zaman kombi içerisinde biriken sıcak suyu gerekli zamanda tahliye edip döndüremez. Dolayısıyla kombi içerisindeki su hızlı ısınır ve sıcaklığı hızla artar. Çünkü Suyun belirli bir sıcaklığa ulaştığında kombi içerisinde bulunan sensörler durmasına (stop etmesine) neden olur. Suyun sıcaklığının düşmesi ile kombi tekrardan ateşleme yapar. Bu süreç sürekli tekrar eder.

Kombinin sıkça çalışıp durmasına otomatik yapma da denir. Otomatik de kalma (bekleme) süreleri dışarıdaki ortama göre değişiklik gösterir.

Kombi Bir Süre Normal Çalışıyor Sonra Kırmızı Işık Yanıyor Ne Yapmalıyım?

Cihaz bir süre çalıştıktan sonra arızaya geçerek kırmızı ışık yanıyor ise kombinin su basıncında eksilme var mı diye kontrol edini. Su eksilten kombiler bir süre normal çalıştıktan sonra arızaya geçerler. Kombi bir süre normal çalıştıktan sonra kırmızı ışık yanıyor ise kombi filtresi dâhil birçok parçanın

kontrol edilmesi gerekmektedir. Daha doğru tespit için sık karşılanan sorunları şu şekilde sıralayabiliriz.

Kombide alev kopukluğu var mı? Kombinin bacası tam olarak yerine oturuyor mu? Oturduğundan emin olmalıyız.

Kombi gaz valfinin arızalı olma durumu yüksektir.

Kombi gaz valfi üzerinde bulunan bobinlerde de takılma (kontak) sorunu vardır. Bu sorun Sigma marka gaz valflerinde sıkça karşılaşıyoruz. Mutlaka test edilerek değiştirilmesi gerekmektedir.

Kombi Ana kartında çıkan sorunlar sıkça görülmektedir. İyonizeysen arızası ya da kombi anakartın üzerinde role gruplarında kullanım ömrüne bağlı arızalar meydana gelir. Doğru Tamir servisi olarak kombi kartının yenisi ile değiştirmeden önce sağlıklı ve garantili kombi kart tamiri yapabilmektedir. Aynı zaman söktüğümüz kombi ana kartının arızalı mı? Yoksa sağlam mı? Olduğunu test ünitelerimiz sayesinde tespit etmemiz mümkündür.

Kontrol edilmesi gereken yedek parçalar ise prostatlarıdır. Çünkü hassasiyetlerini kaybetmiş olur. Ya da kapalı kombi otomatik yaptığında hava prostatın kontakları yapışık olarak kalmıştır. Bu durum fan motoruna enerji çıkmadığı halde ana karta sinyal gider. Çünkü kombi bu süre içerisinde kendi kendine arızaya geçer. Kırmızı arıza ışığı yanar. Dijital ekranlı kombilerde Örneğin: Baymak Eco 4 serisi kombilerde bu arıza E03 olarak ekrana gelir. E03 arıza kodu hava prostatı arızasını gösterir. Az rastlanan bir durum olsa da bazen ana kart ve hava prostatı birlikte arızalanırlar.

Siz değerli müşterilerimiz Doğru Tamir Kombi Servisinin avantajlı fiyatlarından yararlanmak için; 0(216) 344 1010 nolu çağrı merkezimizi arayarak bizimle iletişime geçiniz.

Kombi Neden Yanmaz? Kombi Neden Ateşleme Yapmaz? Bu Durumda ne Yapmalıyım?” yazısında 0 düşünce

  1. murat gören diyor ki:

    eca proteus kombi suyu açınca tık tık tık ateşleme seleri geliyor ama ateşlemiyor sonrasınnda kırmızı ışık yanıyor reset atılıyor belli bir süre sonra ateşleyip su ısınıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 216 344 10 10
0 212 489 36 30
0 552 870 30 75